Kérdésed van? Hívj minket! +36306153267

Blog

Kreatív LED szalag világítás ötletek a gyönyörű otthonért!

2022.07.04 11:31
Kreatív LED szalag világítás ötletek a gyönyörű otthonért!

Napjainkban virágkorát éri a LED szalagos világítás, ami nem is csoda: alacsony fogyasztása mellett ugyanis megbízható fényforrást biztosít kis helyeken is. Típustól függően kül- és beltéren egyaránt használható, így akár dekorációs vagy funkcionális világításként is remekül megállja a helyét. Bejegyzésünkben kreatív beltéri LED szalag világítás ötletek olvashatók, amelyek segítségével mindenki gyönyörű fényeket alakíthat ki otthonában!

Kreatív LED szalag világítás ötletek: polcok és fiókok

A kreatív beltéri LED szalag világítás ötletek sorában az elsők között említhető a polcok és fiókok megvilágítása. A különféle tárolók szerte a lakásban megtalálhatók, legyen szó a konyháról, a hálószobáról vagy akár a fürdőszobáról. A fényárba borításuk egyaránt tekinthető esztétikus és funkcionális világítási megoldásnak is.

Egyrészt igen szépen mutatnak a rajtuk lévő könyvek vagy dísztárgyak, ha LED szalag világítással kiemeljük őket. Másrészt nem kell a sötétben botladozni éjszaka, ha esetleg megszomjazunk vagy mosdóba kell mennünk.  Az energiatakarékos LED szalagokat ugyanis akár egész éjjel is égve hagyhatjuk anélkül, hogy jelentősen megemelné a villanyszámlát.

Ötletek a hálószobába

A hálószoba minden otthon számára a nyugalom szigete, és ezt kell tükröznie a világításnak is. Ne tegyünk túlságosan sok mesterséges fényt a szobába, mert akkor megzavarhatjuk az éjszakai pihenést! Ha viszont kreatívak vagyunk, igazán egyedi és dekoratív világítást varázsolhatunk a helyiségbe.

Mit jelent ez a hálószoba LED szalag világítás ötletek tekintetében? Gondolunk itt például az esti tévénézéshez használt háttérfényre: amellett, hogy roppant vonzó megjelenést biztosít, a készülék képernyőjének fényességét is ellensúlyozza. Így nem kell teljesen sötétben nézni a filmet, amivel jót teszünk a szemünknek is. De remekül mutat a szobában akár egy rejtett ágy- vagy mennyezet világítás is – a LED szalagokkal csak a képzeletünk szabhat nekünk határt!

LED szalag ötletek a konyhába

A LED szalagoknak a konyhában is nagy hasznát vehetjük. Akik gyakran sütnek-főznek, azok tisztában vannak a kellő fénymennyiség fontosságával ebben a helyiségben. A konyhai LED szalag világítás ötletek irányulhatnak kiegészítő vagy elsődleges fényforrás kialakítására is. Utóbbinál azonban mindenképp győződjünk meg arról, hogy biztosan be fogja-e majd világítani az egész helyiséget.

Kiegészítő fényként ezen helyiségben elsősorban konyhapult világításként szokták alkalmazni a LED szalagokat. A segítségükkel megfelelő megvilágításba helyezhető a munkafelület, és biztonságosan elkészíthető az étel. Csak felragasztjuk őket a konyhaszekrény elemek alsó részére, és máris tökéletes funkcionális világítást alakítottunk ki a konyhában!

Kreatív LED szalag világítás ötletek: lépcsővilágítás

A lépcsővilágítás egyszerre dekoratív és előnyös, különösen az emeletes házak esetében. Amikor éjjel valamilyen okból le kell mennünk a földszintre, félálomban, sötétben közlekedni a lépcsőn igencsak sérülésveszélyes. Ha viszont a lépcsőfokok aljára vagy a korlátra LED szalagokat helyezünk, elkerülhetjük a baleseteket. Így megfelelő vezetővilágításra tehetünk szert, miközben nagyszerűen feldíszíthetjük velük otthonunk feljáróját.

Érdekesnek találta bejegyzésünket? Akkor olvassa el kreatív kerti világítás ötleteinket is!