Kérdésed van? Hívj minket! +36306153267

Blog

Kreatív kerti világítás ötletek a varázslatos hangulatért

2022.06.13 11:25
Kreatív kerti világítás ötletek a varázslatos hangulatért

Végre beköszöntött a meleg idő, így kezdetét vehetik a kerti sütögetések és egyéb nyáresti programok. Miután letudtuk a kötelező udvargondozást és ház körüli teendőket, a vendégek számára különleges atmoszférát varázsolhatunk jól megválasztott fényforrásokkal. Jöjjenek a legnépszerűbb kerti világítás ötletek, amellyel garantáltan feldobhatjuk a hangulatot!

Mire figyeljünk a kerti fényforrások kiválasztásánál?

Mielőtt hirtelen megvennénk a legelső kerti lámpákat, amelyek utunkba kerülnek, érdemes előtte átgondolni néhány szempontot. A kültéri fényforrásoknál ugyanis az esztétika mellett figyelni kell arra is, hogy azok hatékonyan ellenálljanak az időjárás viszontagságainak. Így a választott készülék nemcsak a nyári esőt fogja magabiztosan kibírni, hanem akár a téli fagyokat és havazást is. Ezért igyekezzünk minél magasabb IP védettséggel rendelkező kültéri fényeket választani.

A különböző kerti világítás ötletek megvalósítása során egyre többen teszik le a voksukat LED-es termékek lett. Ebben nincs semmi meglepő, mivel a technológiának számos előnye van a hagyományos fényforrásokkal szemben, pl. rendkívül hosszú élettartam, nagyfokú energiahatékonyság, hatalmas színpaletta, minőségi/azonnali/káprázatmentes fénykibocsátás, biztonságos használat vagy környezetbarát kialakítás. Így vásárlás alkalmával semmiképp ne hagyjuk figyelmen kívül a LED-es készülékeket sem.

Kerti világítás ötletek: fényfüzérek és lampionok

A késő esti mulatságok hangulatát nagymértékben feldobhatjuk, ha az alkalomhoz illő megvilágítást alkalmazzuk. Gondoljuk csak el, milyen gyönyörű látványt nyújthat a késői romantikus vacsoráknak vagy a meghitt beszélgetéseknek egy pergoláról leomló fényfüggöny, vagy a fák ágaira felerősített lampionok! Játszhatunk a fényforrások méretével, sűrűségével vagy színeivel is, hogy a végeredmény valóban egyedi és lélegzetelállító legyen.

Kerti világítás ötletek: napelemes kerti lámpák

A következő a ragyogó kerti világítás ötletek között a napelemes kerti lámpák: ezen készülékek változatos kialakításokban állnak rendelkezésre a boltok polcain, ráadásul roppant praktikusak is. Szinte semmilyen karbantartást nem igényelnek, miközben befektetési költségei hamar megtérülnek. Egy leszúrható vagy asztali Tiffany lámpa igazi retró hatást kelt, míg például egy napelemes kerti fáklyával egy régebbi letűnt kort eleveníthetünk meg. Tipp: ha a kerti ösvény mentén helyezzük el a fényeket, az esztétikus megvilágítás mellett biztosíthatjuk a balesetmentes éjszakai közlekedést is.

Kültéri világítás ötletek: mozgásérzékelős reflektorok

A mozgásérzékelős kerti lámpa ötletek bár nem feltétlenül tartoznak a legdekoratívabb fényforrások közé, a hasznosságukhoz azonban kétség sem férhet: hányszor kellett a sötétben botladoznunk, míg végre megtaláltuk a bejárati ajtót vagy a garázskaput? A mozgásérzékelővel felszerelt reflektorok megbízható és erős megvilágítást szolgáltatnak egészen addig, amíg a készülékek hatóterületén belül tartózkodunk, majd utána magától kikapcsolnak. Így nem kell majd attól tartanunk, hogy a szomszéd mérgelődni fog esténként a hirtelen felvillanó fényektől. Nem utolsó sorban pedig nem világítanak egész éjjel feleslegesen – ennek köszönhetően rengeteg energiát megspórolhatunk.

Segítségre van szüksége az Ön számára ideális kerti világítástípus kiválasztásához? A Union Knights kollégái készséggel segítenek: vegye fel velük a kapcsolatot!